Uw winkelmandje is nog leeg.
Makreel, filet
Herkomst: Nederland, Frankrijk
Duurzaamheid: MSC duurzaam gevangen
Seizoen: hele jaar
Bereiding: bakken, grillen, marineren, roerbakken, roken en stomen
Het belangrijkste visseizoen voor makreel loopt van oktober tot februari. Dit is dus ook de beste periode om verse makreel te kopen. Echter, doordat makreel gelijk na de vangst aan boord wordt ingevroren is de vis het hele jaar door goed verkrijgbaar. Makrelen zijn snelle zwemmers en hebben dus beter doorbloed spierweefsel waardoor het visvlees bruin tot rood van kleur is. De makreel is sappig, zacht, vol van smaak en populair op een broodjes, in een salade, pasta, amuse of op een toastje. Maar er kan nog veel meer met makreel. Wist u dat door het hoge vetgehalte van de makreel deze vis uitstekend combineert met iets zuurs, zoals azijn, mosterd en mierikswordtel? Met makreel zijn de culinaire mogelijkheden ongekend. Hij is bij uitstek geschikt om in z'n geheel te bakken. Het bakken is niet moeilijk en de grote graten zijn makkelijk uit de gebakken vis te halen. Een aanrader voor beginners!
Om de houdbaarheid te verbeteren is het aan te raden om bij aankoop direct de vis te (laten) strippen dus de ingewanden te verwijderen.