Uw winkelmandje is nog leeg.
Oesters, Zeeuwse creuse
Latijnse naam: Crassostrea gigas
Herkomst:
Duurzaamheid: MSC
Seizoen: september t/m april
In Europa wordt de Japanse oester creuse genoemd. Wij hebben onze eigen Zeeuwse creuse. De oesters uit de verschillende regio's verschillen van smaak door externe factors. Dit heeft te maken met eb en vloed, wat het voedsel voor de oesters met zich meebrengt. Maar ook het zoutpercentage en de temperatuur van het water is van invloed op de smaak. Oesters zijn erg gezond: zij bevatten een hoog gehalte aan zink en magnesium. Dit laatste is een krachtige antioxidant. Het hoge zinkgehalte beschermt tegen verkoudheid. Als de oesters vers en onbewerkt zijn, blijft het zinkgehalte intact en wordt het beter door het lichaam opgenomen. De oester is rijk aan vitamines en eiwitten. Hij heeft weinig vet, geen calorieën en koolhydraten. Dus eigenlijk super gezond. Na aankoop de oesters nooit in water bewaren. Als de oester toch wordt bewaard dan moet er altijd druk op de schelp blijven, zodat de schelp dicht blijft. Leg daarom altijd iets zwaars op de verpakking. Een rauwe oester behoeft geen saus. Hij is smakelijk van zichzelf. In het vocht van de oester kunt u lekker uw stokbroodje dippen! Oesters hoeven maar enkele minuten te garen. De maten van de bolle oester worden in Romeinse cijfers aangegeven: I, II, III. Hoe hoger het cijfer, hoe kleiner de oester.
Wijntip: Deutz Brut 'Classic' in geschenkverpakking.
Vergeet u niet een oestermes te bestellen, voor het openen van uw oesters!