Uw winkelmandje is nog leeg.
Kreeft, gekookt of levend
Herkomst: Verenigde Staten, Canada
Duurzaamheid: MSC (korven)
Seizoen: Het hele jaar (oktober en november mager)
De kreeft wordt vrijwel altijd gevangen met een korf voorzien van aas. Nederland importeert in ruime mate kreeft uit de Verenigde Staten en Canada. De Amerikaanse en Canadese kreeften zijn makkelijk te onderscheiden van de Europese. Het vlees van de Europese is witter dan dat van de Canadese en Amerikaanse. Verder is de levende Amerikaanse en Canadese kreeft groenbruin van kleur met oranjekleurige sporen en de levende Europese zwart met een blauwe reflectie. De rode kleur krijgt de kreeft pas na het koken doordat er tijdens het koken rood pigment vrijkomt. De kreeft wordt vrijwel altijd gekookt. Ook als men het vlees later op een andere manier wil bereiden. De scharen van de kreeft bevatten veel vlees, net als het achterlijf. Ongeveer een derde van het totale gewicht is eetbaar.
Levende kreeft is niet altijd verkrijgbaar maar kan op verzoek worden besteld. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden.
Geeft u in het veld 'opmerkingen' verderop in het bestelproces aan of u de kreeft gekookt of levend wilt!