Vandaag Gesloten Contact
Zoeken
Het is op dit moment niet mogelijk om online een bestelling te plaatsen. U kunt echter wel telefonisch of in onze winkel een bestelling plaatsen. Onze medewerkers staan voor u klaar en helpen u graag!

Schaal- en schelpdieren

Coquille

Herkomst: Schotland / Noorwegen
Duurzaamheid: Handgedoken
Seizoen: September t/m april
Bereidingswijze: bakken, grillen, stoven, rauwe consumptie

De vangstmethode is sterk bepalend voor de kwaliteit. Franse coquilles uit sleepnetten bevatten vaak meer zand en vragen om meer schoonmaakwerk. De beste schelpen zijn gedoken coquilles. De schelpen zijn daardoor onbeschadigd en vrijwel vrij van zand. Er wordt een elastiekje om de schelp gedaan om de schelp gesloten te houden, hierdoor houdt het zijn vocht vast en blijft de coquille langer vers. Bij een coquille is de spier, die de schelphelften sluit, het lekkerste deel. Controleer of de schelp goed is gesloten dan weet je of de coquille vers is. De St. Jacques is lichtzoet en nootachtig van smaak. St. Jacques of niet, met een coquille zet je altijd wat lekkers op tafel. Baktip: het oranje zakje dat bij de coquille in de schelp zit (het koraal) is prima mee te bakken of te verwerken in een saus. Werkt u liever met kruiden, kies dan voor mildere kruiden. De coquille kort dichtschroeien in een koekenpan.

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om online een bestelling te plaatsen. U kunt vanaf 2 januari 2025 weer online bestellen. Wel kunt u telefonisch of in onze winkel een bestelling plaatsen. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te helpen.

Ook lekker!